Skip to main content

Hoe kunnen we weer meer de verbinding met de natuur om ons heen ervaren, en daarmee ook in ons? Ik keek op aanraden van een vriendin de aflevering De Natuurlijke Mens van het programma De Boeddistische Blik. Daarin neemt Matthijs Schouten ons mee de natuur in én liet hij zien hoe hij natuurbewustzijn in bedrijven brengt.

Een relatie leggen met de natuur om ons heen

Ik werd geraakt door de krachtige werking van een opdracht die hij een bedrijfsteam had gegeven. Ze gaven gedurende een periode elke dag 10 minuten aandacht aan ‘iets uit de natuur’ in of dichtbij hun huis. Wat er gebeurde was dat er een relatie ontstond met het natuurelement dat ze hadden gekozen om elke dag hun volle aandacht te geven. Ik was verrast door de eenvoud waarmee op zo’n diep niveau contact mogelijk is. Dit wil ik verder onderzoeken en daarvoor zette ik deze eerste Expeditie Kamerplant op.

Opzet eerste Expeditie Kamerplant

In drie weken tijd onderzoeken we de relatie met iets uit de natuur in onze directe leefomgeving, zoals bijvoorbeeld een kamerplant. Elke dag geven we ons ‘natuurelement’ 10 minuten onze volle aandacht. In vier online ontmoetingen starten we samen op, wisselen we uit over onze ervaringen en oogsten we onze ontdekkingen van deze eerste verkenning.

Praktisch

Er is ruimte voor 4 expeditiegenoten. De online ontmoetingen zijn op vrijdagochtend:

  • 27 januari 9:00 – 10:00 uur – startontmoeting
  • 3 februari 9:00 – 9:30 uur – tussenontmoeting
  • 10 februari 9:00 – 9:30 uur – tussenontmoeting
  • 17 februari 9:00 – 10:00 uur – slotontmoeting

Elke dag geef je 10 minuten van je aandacht aan een natuurelement, dat je in de eerste ontmoeting kiest. Iets dicht bij jouw woon- of werkplek.

De expeditie is een uitnodiging tot gezamenlijk onderzoek naar het weer meer in verbinding met de natuur leven als mens. Je financiële bijdrage hiervoor is vrij. Elke bijdrage is welkom om het onderzoek en de ontdekkingen verder te brengen.

Meedoen

Ben je nieuwsgierig en heb je zin om je relatie met de natuur te verkennen en verdiepen? Meld je aan via saskia@ djupnatur .nl of 06 – 43545885

Leave a Reply