over Djup Natur

Djup Natur is een initiatief van ontdekkingsreiziger, pionier en kunstenaar Saskia op de Weegh en ontstond tijdens een rondreis die ze in 2021 met haar gezin door Zweden maakte.

saskiaopdeweegh


Op een aantal prachtige natuurplekken ervaarde ik de diepe kracht van de natuur en de alomvattende verbinding met al het leven. Tegelijkertijd verwonderde ik me over de bossen die bijna allemaal voor de papierindustrie bleken te bestaan. Net als in Nederland was er ook in Zweden op veel plekken menselijk geluid, veel meer dan ik had verwacht. Ik raakte door de reis nog meer benieuwd naar hoe we als ‘Westerse mens’ weer in verbinding met de natuur om ons heen kunnen leven. En ook: hoe zouden we de kracht ervan kunnen ervaren, ook in ons dagelijks leven en er op kunnen vertrouwen?

Ik merkte dat ik door de bijzondere natuurervaringen gemakkelijker de verbinding ermee kon blijven ervaren en ik me meer elke keer weer meer bewust werd van de wisselwerking en verbondenheid tussen al het leven op aarde. Door de magie en kracht van diepe natuurervaringen ontstaat er meer bewustzijn over en meer zorg voor de natuur in ons en om ons heen.

Met Djup Natur zit ik me in om mensen bewust deze verbinding te laten ervaren en het belang ervan onder de aandacht te brengen. Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid voor de zorg van onze leefomgeving, ook naar de toekomst.

Via het ondernemen van expedities en het tonen van natuurkunst in exposities nodig ik je uit om aandachtig aanwezig te zijn, je te verwonderen, je nieuwsgierigheid aan te laten wakkeren om zelf op ontdekkingstocht te gaan jouw ‘diepe natuur’ in.