Skip to main content

Djup Natur is een ontdekkende beweging naar het weer in verbinding met onze natuur leven, als mens. Door de verbondenheid diep te ervaren en uit te drukken. Ga je mee op avontuur? De natuur in die het kunstwerk ís of de kunstwerken in die deze natuurkunst uitdrukken.

Het ontstaan van Djup Natur

Djup Natur werd in 2021 in Zweden geboren toen Saskia op de Weegh er met haar gezin twee maanden door de Zweedse natuur reisde en in een zwembad het woord ‘djup’ zag staan.

Op een aantal prachtige natuurplekken ervaarde ik de diepe kracht van de natuur en de alomvattende verbinding met al het leven. Tegelijkertijd verwonderde ik me over de bossen die er bijna allemaal voor de papierindustrie bestaan.

Net als in Nederland was er ook in Zweden op veel plekken menselijk geluid, veel meer dan ik had verwacht. Ik raakte door de reis nog meer benieuwd naar hoe we als ‘Westerse mens’ weer in verbinding met de natuur kunnen leven. En ook: hoe zouden we de kracht ervan weer kunnen ervaren, ook in ons dagelijks leven?

Wat beweegt Djup Natur

Ik merkte dat ik door de bijzondere natuurervaringen gemakkelijker de verbinding ermee kon blijven ervaren en ik me elke keer weer meer bewust werd van de wisselwerking en verbondenheid tussen al het leven op aarde. Door de magie en kracht van diepe natuurervaringen ontstaat er meer bewustzijn en meer zorg voor de natuur in en om ons heen.

Met Djup Natur nodig ik mensen uit om bewust deze verbinding te ervaren en ons als mens ook onderdeel van het geheel te weten. De zorg voor onze innerlijke natuur is dan bewust verbonden met die om ons heen. Dan vallen we ook als mensen samen weer in het levende geheel, een vernuftig verbonden ecosysteem altijd bewegend naar balans. Het durven volgen van ons hart blijkt dan essentieel voor het geheel.

Wat onderneemt Djup Natur

Djup Natur onderzoekt, experimenteert en deelt ontdekkingen en ervaringen in allerlei vormen, zoals film, artikelen, foto’s, optredens en exposities. Heb je een idee, een plek om werk te tonen of wil je eens met een expeditie mee? Neem dan contact op.