Skip to main content

Djup Natur is een ontdekkende beweging naar het weer in verbinding met onze natuur leven, als mens. Door de verbondenheid diep te ervaren en uit te drukken. Ga je mee op avontuur?

Het ontstaan van Djup Natur

Djup Natur werd in 2021 in Zweden geboren toen Saskia op de Weegh er met haar gezin twee maanden door de Zweedse natuur reisde en in een zwembad het woord ‘djup’ zag staan.

Op een aantal prachtige natuurplekken ervaarde ik de diepe kracht van de natuur en de alomvattende verbinding met al het leven. Tegelijkertijd verwonderde ik me over de bossen die er bijna allemaal voor de papierindustrie bestaan.

Net als in Nederland was er ook in Zweden op veel plekken menselijk geluid, veel meer dan ik had verwacht. Ik raakte door de reis nog meer benieuwd naar hoe we als ‘Westerse mens’ weer in verbinding met de natuur kunnen leven. En ook: hoe zouden we de kracht ervan weer kunnen ervaren, ook in ons dagelijks leven?

Wat beweegt Djup Natur

Ik merkte dat ik door de bijzondere natuurervaringen gemakkelijker de verbinding ermee kon blijven ervaren en ik me meer elke keer weer meer bewust werd van de wisselwerking en verbondenheid tussen al het leven op aarde. Door de magie en kracht van diepe natuurervaringen ontstaat er meer bewustzijn over en meer zorg voor de natuur in ons en om ons heen.

Met Djup Natur zit ik me in om mensen bewust deze verbinding te laten ervaren en het belang ervan onder de aandacht te brengen. Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid voor de zorg van onze leefomgeving, ook naar de toekomst.

Wat onderneemt Djup Natur

Via het ondernemen van expedities en het delen van de ontdekkingen in artikelen en exposities nodig ik een ieder uit om nieuwe werelden te verkennen, je te verwonderen over de prachtige natuur, erin op ontdekkingstocht te gaan en voor diep je natuur te ervaren en die te durven volgen. Dan vallen we ook als mensen samen weer in het levende geheel, een vernuftig verbonden ecosysteem altijd bewegend naar balans.