Skip to main content

Djup Natur Podcast

In de Djup Natur podcast ben ik op ontdekkingstocht naar diepe natuurervaringen van inspirerende mensen waar ik nieuwsgierig naar ben. We zoomen in op de echte ervaringen en wat dat doet. Ook onderzoek ik mogelijkheden om in ons dagelijks leven meer in verbinding met de natuur te leven. Luister en ontdek je mee?

Podcast #1 – met natuurfotograaf Jan van der Greef

Ik kon geen betere start van deze podcast bedenken dan in gesprek te gaan met gepassioneerd natuurfotograaf Jan van der Greef. Zijn foto’s laten een diepe verbinding met de natuur zien en de verhalen die hij me in de loop der jaren vertelde over zijn ontmoetingen met dieren maakten diepe indruk en draag ik nog altijd met me mee.

In deze ontmoeting vertelt Jan over meerdere ervaringen waarin hij diep geraakt werd door de natuur en hoe zijn camera daarin een rol speelde. Ook deelt hij hoe hij in zijn dagelijks leven ruimte geeft aan de verbinding met de natuur.
Na ons gesprek gaan we naar buiten voor het maken van een foto en komt er een sperwer naar ons toe, op ongeveer 1 meter van ons vandaan! We mochten Jan’s bijzondere ervaringen met vogels die naar hem toekwamen ook nu in het echt ervaren.