Skip to main content

Expeditie Wad Stil

 

Bij zonsopkomst
het wad op
in stilte
open
benieuwd naar
die wonderschone en oneindige
voortdurend in beweging zijnde
stille natuur
en haar diep
ervaren

Expeditie Wad Stil – bij zonsopkomst

Waar in Nederland is het nog echt stil? Is er een plek waar we als mens een oneindigheid aan stille natuur kunnen ervaren? En wat doet dat met ons? Wat is het belang ervan voor ons mensen én voor het dynamische geheel waar we onderdeel van zijn?

Het wad is zo’n plek. Op 5 mei en 1 augustus gingen we op expeditie, ontdekten we zowel de stilte als de geluiden van het wad.

In een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, bij zonsopkomst, dompelen we ons onder in de schoonheid, oneindigheid en tijdelijkheid die deze plek in zich heeft, en wij in ons. We vertrekken heel vroeg in de ochtend met een boot vanaf Lauwersoog naar het wad om daar de zon op te zien komen. We stapten vanaf de boot het donker in, vlak voor zonsopkomst. Wadloopgids Peter van Avontuurlijk Wadlopen begeleid ons over het wad. Als uitgewaaierde groep verkennen we ieder zelf en als geheel het bijzondere en unieke wad. We lopen, staan stil, kijken, luisteren, beleven en ervaren. Een oneindige cyclus die continu anders is.

Van de Engelsmanplaat liepen we naar Het Rif voor een solo van 1-1,5 uur. De gehele tocht vond plaats in stilte. Om de natuur om ons heen, en in ons, ten diepste te kunnen ervaren.

Ook Wad Stil ervaren?

Er staat geen Expeditie Wad Stil gepland. Neem contact op om individueel of met een groep in 2023 Wad Stil te ervaren: