Skip to main content

Expeditie Wad Stil

 

Vanuit het donker
met volle maan
het wad op
de zon zien opkomen
in stilte
open benieuwd
omgeven door
die wonderschone en oneindige
voortdurend in beweging zijnde
stille natuur
en haar diep
ervaren
binnenin

Expeditie Wad Stil III – 5 mei 2023

Waar in Nederland is het nog echt stil? Is er een plek waar we als mens een oneindigheid aan stille natuur kunnen ervaren? En wat doet dat met ons? Wat is het belang ervan voor ons mensen én voor het dynamische geheel waar we onderdeel van zijn?

Volle maan en zonsopkomst

Het wad is zo’n plek. Op 5 mei gaan we voor de derde keer (en laatste?) op expeditie Wad Stil om deze unieke plek ten diepste te ervaren en te eren. Deze keer vanuit het donker met de volle maan die ondergaat en de zon die 11 minuten later opkomt. Magisch toch.

In stilte de natuur diep ervaren

In een van de mooiste natuurgebieden van Nederland dompelen we ons onder in de schoonheid, oneindigheid en tijdelijkheid die deze plek in zich heeft, en wij in ons. We vertrekken heel vroeg in de ochtend, om 3 uur, met een boot vanaf Lauwersoog naar het wad om daar de volle maan te zien ondergaan en de zon te zien opkomen. Wadloopgids Peter van Avontuurlijk Wadlopen begeleid ons over het wad. Als uitgewaaierde groep verkennen we in stilte ieder zelf en als geheel het bijzondere en unieke wad. We lopen, staan stil, kijken, luisteren, beleven en ervaren. Een oneindige cyclus die continu anders is. Aan het einde van de tocht is er een solo van ongeveer 1 uur waarin we stilvallen en ieder even helemaal zelf ‘midden op het wad’ kan zijn. De gehele tocht vind plaats in stilte om de natuur om ons heen, en in ons, ten diepste te kunnen ervaren.

Benieuwd naar hoe de vorige expedities waren. Lees het verhaal over expeditie Wad Stil I en Wad Stil II.