Expeditie Wad Stil

Bij zonsopkomst
het wad op
de stilte in
benieuwd naar
die wonderschone en oneindige

voortdurend in beweging zijnde

stille natuur

en open om

haar diep te ervaren

in stilte

Expeditie Wad Stil –  5 mei 2022 – bij zonsopkomst

Ga je mee de stille natuur ervaren en ontdekken op één van de meest mooie en dynamische natuurplekken in Nederland: het wad?

Op 5 mei, bevrijdingsdag, vertrekken we om 4:44 uur vanaf Lauwersoog met een boot om 5,5 uur in stilte op het wad door te brengen. We lopen, staan stil en brengen ook geruime tijd in solo door op Het Rif een zandplaat tussen Schiermonnikoog en Ameland.


Het ontstaan van Expeditie Wad Stil

Expeditie Wad Stil komt voort uit het verlangen om het wad eens in stilte te ervaren én om het behoud en herstel van stille natuurgebieden in Nederland onder de aandacht te brengen.

Wat doet stille natuur met ons als mens? Wat ervaren we als we ons ermee omringen? Wat is het belang ervan?


De mensen achter Expeditie Wad Stil

Expeditie Wad Stil is een initiatief van Saskia op de Weegh, die in augustus 2021 net terug uit Zweden het wad op stapte en benieuwd raakte naar hoe ze ook in Nederland de natuur dieper zou kunnen ervaren. En waar was er nog stille natuur? Ze begeleidt je graag de stilte in en biedt ruimte aan je eigen ervaringen en ontdekkingstocht in het geheel.

Kunstenaar Bruno van den Elshout haakte meteen aan als sparringspartner waardoor het idee een concreet project werd en verder vorm kreeg.
De begeleiding over het wad is in handen van ervaren en enthousiaste gids Peter van Avontuurlijk Wadlopen. Hij heeft inmiddels alle tochten over het Nederlandse wad gemaakt.


Bijdrage, vragen en aanmelden

We vragen een bijdrage van 122 euro. Dit is inclusief de boot.

Er kunnen maximaal 10 expeditiegenoten mee.

Deze expeditie is vol.


Op de hoogte blijven van een volgende expeditie?

Stuur dan graag een bericht via het contactformulier.