Skip to main content

Expeditie Wad Stil

 

Bij zonsopkomst
het wad op
in stilte
open
benieuwd naar
die wonderschone en oneindige
voortdurend in beweging zijnde
stille natuur
en haar diep
ervaren

Expeditie Wad Stil –  30 oktober 2022 – bij zonsopkomst

Waar in Nederland is het nog echt stil? Is er een plek waar we als mens een oneindigheid aan stille natuur kunnen ervaren? En wat doet dat met ons? Wat is het belang ervan voor ons mensen én voor het dynamische geheel waar we onderdeel van zijn?

Het wad is zo’n plek. Op 5 mei en 1 augustus gingen we al op expeditie, ontdekten we zowel de stilte als de geluiden van het wad. Op 30 oktober is het Dag van de Stilte en gaan we nog één keer op Wad Stil expeditie.

In een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, bij zonsopkomst, dompelen we ons onder in de schoonheid, oneindigheid en tijdelijkheid die deze plek in zich heeft, en wij in ons. We vertrekken heel vroeg in de ochtend met een boot vanaf Lauwersoog naar het wad om daar de zon op te zien komen. We stappen vanaf de boot het donker in, een uur voor zonsopkomst. Wadloopgids Peter van Avontuurlijk Wadlopen begeleid ons over het wad. Als uitgewaaierde groep verkennen we ieder zelf en als geheel het bijzondere en unieke wad en zien we het steeds lichter worden terwijl we richting de opkomende zon in het oosten lopen. Vlak voor zonsopkomst vallen we stil. We staan en kijken, beleven en ervaren. Hoe komt de zon vandaag op? Een nieuwe dag begint. Een oneindige cyclus die continu anders is.

We lopen vervolgens over het wad naar Schiermonnikoog. Daar in de duinen nemen we een uur de tijd voor een solo: je bent even helemaal met jezelf in de stille natuur. We verzamelen ons voor de afronding van de expeditie. Wat hebben we ervaren? Je kunt dan kiezen om de veerpont terug te nemen of nog wat langer door de ongerepte natuur van het eiland de struinen. In totaal zijn we ongeveer 3,5 uur op het wad en 1,5 uur op Schiermonnikoog. De gehele tocht vindt plaats in stilte. Zo kunnen we de natuur om ons heen, en in ons, ten diepste ervaren.

Ook Wad Stil ervaren?

Voel je ook een ‘ja’ voor dit avontuur? Het is de derde en laatste Wad Stil expeditie, en dé kans om mee dit wonderschone kunstwerk van de aarde in te stappen. Er is plek voor 11 expeditiegenoten.

We vertrekken op zondag 30 oktober om 5:15 uur vanuit Lauwersoog. (Wat als een uur later voelt door de dan net verzette klok)

Meld je hieronder graag aan en je ontvangt de uitgebreide informatie: