Skip to main content

Vanuit het donker
met nieuwe maan
het wad op
de zon zien opkomen
in stilte
open benieuwd
omgeven door
die wonderschone en oneindige
voortdurend in beweging zijnde
wadden natuur
en haar diep
ervaren
binnenin

Expeditie Wad Stil nieuwe maan – 8 mei 2024

Waar in Nederland is het nog echt stil? Waar zijn nog plekken waar we als mens een oneindigheid aan natuur kunnen ervaren? En wat doet dat met ons? Wat is de waarde van uitgestrekte stille natuur, voor ons mensen én voor het dynamische geheel waar we onderdeel van zijn?

Het wad is zo’n plek. Op 8 mei gaan we voor de vierde keer op expeditie Wad Stil om deze unieke plek ten diepste te ervaren en te eren. In een van de mooiste natuurgebieden van Nederland dompelen we ons onder in de schoonheid, oneindigheid en tijdelijkheid die het wad in zich heeft, en wij in ons.

Deze expeditie lopen we vanuit het donker met nieuwe maan de zonsopkomst tegemoet. Het moment van nieuwe maan valt, op 2 minuten na, gelijk met laagwater. Zee en maan ademen maximaal uit, een verstild moment. De zon komt een half uur daarna op. Een nieuwe dag begint.

In stilte de natuur diep ervaren

We vertrekken heel vroeg in de ochtend/ midden in de nacht, rond 3 uur, met een boot vanaf Lauwersoog naar het wad om daar vanuit het donker de zonsopkomst mee te maken. Wadloopgids Peter van Avontuurlijk Wadlopen begeleid ons over het wad. Als uitgewaaierde groep verkennen we in stilte ieder zelf en als geheel het bijzondere en unieke wad. We lopen, staan stil, kijken, luisteren, beleven en ervaren. Een oneindige cyclus die continu anders is. Aan het einde van de tocht is er een solo van ongeveer 1 uur waarin we stilvallen en ieder even helemaal zelf ‘midden op het wad’ is. De gehele tocht vindt plaats in stilte om de schoonheid en magie van het wad ten diepste te kunnen ervaren.

Benieuwd naar hoe de vorige expedities waren? Lees het verhaal over expeditie Wad Stil I en Wad Stil II en Wad Stil III.

Op expeditie?

Er is nog geen nieuwe expeditie Wad Stil gepland. Heb je een groep van maximaal 11 personen waarmee je in stilte op expeditie het oneindige wad op wilt met zonsopkomst? Laat het hieronder graag weten, dan neem ik contact op!