Skip to main content

Puddle magicDe magie van een waterplas

Bij een ven in Vilsteren startte op een onbewaakt ogenblik het project Puddle Magic. Ik keek naar het water en zag daarin de vier elementen aarde, lucht, vuur en water tegelijkertijd als een gelaagd magisch kunstwerk van de natuur.

Een week later liep ik in een bos bij Vierhouten en zag ik de elementen ook in een doodgewone, modderige waterplas. Zo’n plas waar je met een boog omheen loopt om droge voeten te houden en geen blik waardig gunt. Ik in elk geval niet, tot dat moment:

Nu duik ik er elke keer in met m’n ogen, en m’n camera. Hoe dieper ik zak, tot net boven het wateroppervlak, hoe dieper, rijker en uitgestrekter de waterplas zich toont. Telkens besef ik weer: de magie van het leven ligt aan m’n voeten in een alledaagse ‘vieze’ waterplas.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Noord Hollandse duinen bij Sint Maartenszee

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Veluwe bij Vierhouten

Veluwe bij Gortel

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Lage Vuursche

Uiterwaarden IJssel

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Veluwe bij Vierhouten

Veluwe bij Gortel

Nieuw Rande Diepenveen

Lage Vuursche

Bovenstaande plassen zijn gefotografeerd in de periode september 2020 tot nu met een iPhone 7 Plus.

De eerste expositie Puddle Magic was van juni tot oktober 2022 te bewonderen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. De serie van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug bestond uit zeven waterplassen die ik in het park fotografeerde. Ook was er buiten een speurtocht naar de plassen voor kinderen.

Ik werk nu aan een vervolg om de magie van de waterplas te delen.