Skip to main content

Bij zonsopkomst

het wad op

de stilte in

benieuwd naar

die wonderschone en oneindige

voortdurend in beweging zijnde

stille natuur

en open om

haar diep te ervaren

in stilte

Expeditie Wad Stil – 5 mei – bij zonsopkomst

Ga je mee de stille natuur ervaren en ontdekken op één van de meest mooie en dynamische natuurplekken in Nederland: het wad?

Op 5 mei, bevrijdingsdag, vertrekken we om 4:44 vanaf Lauwersoog met een boot om 5,5 uur in stilte op het wad door te brengen. We lopen, staan stil en brengen ook geruime tijd in solo door op Het Rif, een zandplaat tussen Schiermonnikoog en Ameland.

Het ontstaan van Expeditie Wad Stil

Expeditie Wad Stil komt voort uit het verlangen om het wad eens in stilte te ervaren én om het behoud en herstel van stille natuurgebieden in Nederland onder de aandacht te brengen. Wat doet stille natuur met ons als mens? Wat ervaren we als we ons ermee omringen? Wat is het belang ervan?

De mensen achter Expeditie Wad Stil

Expeditie Wad Stil is een initiatief van Saskia op de Weegh, die in augustus 2021, net terug uit Zweden, het wad opstapte en benieuwd raakte naar hoe ze ook in Nederland de natuur dieper zou kunnen ervaren. En waar was er nog stille natuur? Ze begeleidt je graag de stilte in en biedt ruimte aan je eigen ervaringen en ontdekkingstocht in het geheel.

Kunstenaar Bruno van den Elshout haakte meteen aan als sparringspartner en bracht zijn kennis en ervaring in in het voorbereiden en vormgeven aan unieke expedities.

De begeleiding over het wad is in handen van ervaren en enthousiaste wadloopgids Peter van Avontuurlijk Wadlopen, die inmiddels alle mogelijke tochten over het Nederlandse wad heeft gemaakt.